yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

3ο Πανελλήνιο Βραβείο Φωτογραφίας στον καστοριανό Αναστάσιο Καραγιαννίδη στο διαγωνισμό του protagon.gr




Ο τρίτος διαγωνισμός του protagon.gr με τίτλο"Αντίδοτο στην κρίση" τελείωσε και
είχε 288 συμμετοχές, με 942 φωτογραφίες.


Α' Βραβείο: Αναστασία Παπαδούλη
Β' Βραβείο, ισοψήφησαν οι: Ιωάννης Ζιώρης και Μακρινά Πετροπούλου
Γ' Βραβείο: Αναστάσιος Καραγιαννίδης


Η κριτική επιτροπή

Μέλη: Στέλλα Αλαφούζου, Γκέλη Βούρβουλη, Κώστας Γιαννακίδηςς, Μαρίλη Ζάρκου, Σταύρος Θεοδωράκης, Άντρη Κωνσταντίνου, Αναστασία Λαμπρία, Λουκρητία, Βασίλης Μακρής, Λίνα Παπαδάκη
Αναπληρωματικά μέλη: Άρης Δαβαράκης, Ίνα Ταράντου


Το μήνυμα που πήραμε από τους περισσότερους συμμετέχοντες σε αυτόν τον διαγωνισμό, σε σχέση με τα αντίδοτα της κρίσης, είναι πολύ δυνατό και επιβεβαιώνει τις υποψίες μας. Είναι η φύση.
Εκτός από την οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα, που μας "κρατάνε" σε καλή διάθεση (υποτίθεται) και σε κάποια σχετική ετοιμότητα, η φύση δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό αντίδοτο στις μεγάλες δόσεις κατάθλιψης που καθημερινά εισπράττουμε με ένα τρόπο βίαιο, άγαρμπο και αναξιοπρεπή.

Η απόδραση από την πόλη, σε κάθε ευκαιρία, μαζί με όλες τις έγνοιες και τα άγχη, τις ανασφάλειες και τις κακές - χειρότερες ειδήσεις που καθημερινά μας καταθλίβουν, βρίσκει πολύ μεγάλη διέξοδο στη φύση, όπου με τον πιο απλό (και φτηνό) τρόπο μπορεί κάποιος να χαλαρώσει, να γυμναστεί, να παίξει, να εμπνευστεί, να "αλλάξει τον αέρα του" που έλεγαν και παλαιότερα οι γιατροί.

Όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν το μεγαλείο της φύσης που επιδρά θεραπευτικά, πλέον, στην κακοποιημένη μας ψυχική διάθεση και στην ακρωτηριασμένη μας αισιοδοξία. Και ίσως αυτή να είναι η αρχή της επιστροφής στους τόπους και στα μέρη που οι περισσότεροι προδώσαμε και τώρα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε και (ίσως) να ισοφαρίσουμε την ήττα που φάγαμε στην πόλη.

Για τους υπόλοιπους, που θα μείνουμε, υπάρχει η εξής σκέψη. Να ξανασυστηθούμε.

protagon.gr


Και ο Μπέτσκας συγχαίρει ολόψυχα το συμπολίτη μας και του εύχεται πάντα επιτυχίες.




Δείτε όλες τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν εδώ


mpetskas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου