yt7RcBL2LbtVhTuhg5kcnuj7oIA

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

“Χαράτσι” 50% στους Έλληνες εκατομμυριούχους προτείνει το Die Linke



“Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ομολογεί εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ ότι η λανθασμένη πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι για τον Γερμανό φορολογούμενο ένα βαρέλι χωρίς πάτο”.

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει στη γερμανική εφημερίδα Neuen Osnabruecker Zeitung ο πρόεδρος του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ, τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, οι οποίες έφεραν και πάλι την Ελλάδα στο προσκήνιο της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία.

Ο Ρίξινγκερ όμως πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας πως περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να δοθεί μόνο υπό δύο όρους: “Πρώτον, η Ελλάδα πρέπει να επιβάλει μία εισφορά αλληλεγγύης 50% σε όλες τις περιουσίες άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Δεύτερον, θα πρέπει να “παγώσουν” όλες οι καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό και τα ακίνητα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ και να συγκριθούν με την ελληνική λίστα φοροφυγάδων. Όπου υπάρχει παράβαση, να γίνεται κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων”.

Πηγή news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου